About Me

My photo
Belgium
Begin 2005 vroegen wij ons af: Doen we het of doen we het niet? Dat werd dus ook de eerste titel van dit blog. En we besloten dat we het wilden doen: verhuizen naar Amerika. Via het bedrijf waar mijn man voor werkt. Maar veel gepalaver en enkele reorganisaties verder, zitten we nog steeds in Belgie. We geven de moed niet op, doen ondertussen ook mee aan de Green Card Lotery, en wachten... Vandaar ook dat ik eind februari 2008, meer dan 3 jaar later, dit blog een nieuwe titel gaf: Quiévrain: wachten. De uitleg waarom staat in mijn posting van 28 februari 2008... Wanneer kunnen we gelost worden?

Saturday, June 10, 2006

Week van de Grote Uitgaven

Wat een drukke week!

Photobucket - Video and Image Hosting

Dinsdag ben ik begonnen met een cursus Engels, dus elke voormiddag ga ik nu lekker studeren.

Dinsdagochtend zijn ze hier ook begonnen met het aanleggen van het terras en het balkon, en die man gaat ook de paal herstellen die ze hier eerder op het jaar stuk gereden hebben.

Donderdag heb ik om 15.15 uur onze zoon opgepikt aan zijn school, en zijn we recht naar Antwerpen gereden, naar het Boekenfestijn. Er was, in tegenstelling tot wat ik verwacht had, niet zoveel volk, dus ik heb nog nooit zo dichtbij kunnen parkeren. Gelukkig maar, want we wandelden buiten met twee dozen boeken, voor iets meer dan 120 euro aan ‘buit’! En dan moet je weten dat we, vlak voor we naar de kassa gingen, nog even zo’n 1/3 van onze boeken toch maar achtergelaten hadden, omdat we wisten dat het anders financieel toch echt wel de pan uit ging swingen.
Wat hadden we bij? Strips van Suske & Wiske en van Asterix, De rode ridder en de zusjes Kriegel, The geanology of Greek Mythology, een dik boek (zo'n 5 cm) over mythologie (naast interesse in de Griekse, Romeinse, Egyptische en Noorse goden, wil onze zoon ook de rest van de wereld wel eens bekijken), The Bourne Trilogy van Robert Ludlum, nog twee pockets van Dan Brown, twee boeken uit de reeks van de Cliff Kronieken, ...

Deze week is echt wel ‘de week van de grote(re) uitgaven’ geweest!

Dinsdag ben ik een reis gaan boeken!
Photobucket - Video and Image Hosting
Omdat we nu dus weten dat we voor het eerst niet in Amerika zullen belanden, én dus in de grote vakantie geen verkenningsreis naar daar moeten maken om huis en school te zoeken, beslisten we om er dan maar eens een échte vakantie van te maken.
Photobucket - Video and Image Hosting
Vijftien jaar gelden was de eerste reis die mijn (toekomstige) man en ik maakten, er ééntje naar Malta. Op aanraden van het reisbureau hebben we toen maar een weekje geboekt, want het was een klein eilandje en er is niet zoveel te zien. ??? We hebben heel wat uitstappen gemaakt, en er is heel erg veel te zien, zowel uit de prehistorie als uit de Romeinse tijd als uit de tijd van de Maltese ridders en de kruistochten, er is ook heel wat natuurschoon te zien, al is het een heel dor eiland, maar je hebt ook prachtige rotsen en kliffen en onderwatergrotten waar je in kan gaan zwemmen, tijdens de zomermaanden heb je de festa’s (religieuze vieringen van hun heiligen),…
Photobucket - Video and Image Hosting
We gaan dus van 2 t.e.m. 12 juli!
Dat was dus ‘grote uitgave’ nummer 2 (na het Boekenfestijn).


Daar kwam dan nog bij dat ze met het terras en het balkon aan de slag zijn gegaan, dus dat is ‘grote uitgave 3’.
En natuurlijk moesten we toch nog wat zomerkleedjes hebben voor zo’n vakantie. Gevolg: ‘grote uitgave 4’.
Boekenfestijn is ‘grote uitgave 5’ (alhoewel, 120 euro heeft niet zo’n desastreuze gevolgen voor de rekeningstand).
En vaderdag met nieuwe tennisschoenen en een short was ‘grote uitgave 6’.

En nu zullen we maar stoppen, anders zijn we straks failliet!

5 comments:

Hilde said...

Neen, je bent nog niet failliet! Je hebt zelfs een berekeningsfoutje gemaakt! Boekenfestijn = uitgave 2 EN uitgave 5, dus je bent 120 Euro rijker dan gedacht!!!

Groetjes,

Annemiek said...

In ieder geval vooral leuke uitgaven nietwaar? Beter daaraan dan aan een kapotte auto. Leuk dat jullie naar Malta gaan!

ilse said...

Malta is inderdaad een prachtig eiland. Ik heb er enorm van genoten, al is het nu al jaren geleden.
Weer 120 Euro rijker.. Meer om op te doen in Malta.
Soms komt het inderdaad allemaal samen. Maar ben zeker dat jullie het hoofd nog even boven water zullen houden.

Petra said...

Lekker op vakantie!!
Voor je het weet is het al Juli ;-)
Groetjes Petra

kastelke said...

@Hilde: goh, 120 euro extra... Misschien moet ik toch nog maar eens gaan shoppen? :-))

@Annemiek: we hebben het er echt op staan, op die vakantie. De afgelopen jaren was het vooral Zuid-Frankrijk waar we op vakantie gingen, in zo'n huisje dat we huurden. Dat is toch helemaal anders, en we hadden het (na 4 keer) wel gezien in de Provence.

@Ilse: ja hoor, Ilse, maak je maar geen zorgen. Op reis gaan, dat doe je niet met je allerlaatste centjes (tenminste, wij toch niet).

@Petra: ja, dat is het leuk aan het redelijk laat beslissen dat je op reis gaat: de vakantie is er in een wip! hoop alleen maar dat de tijd wat trager gaat tikken eens we ginder zijn!!!