About Me

My photo
Belgium
Begin 2005 vroegen wij ons af: Doen we het of doen we het niet? Dat werd dus ook de eerste titel van dit blog. En we besloten dat we het wilden doen: verhuizen naar Amerika. Via het bedrijf waar mijn man voor werkt. Maar veel gepalaver en enkele reorganisaties verder, zitten we nog steeds in Belgie. We geven de moed niet op, doen ondertussen ook mee aan de Green Card Lotery, en wachten... Vandaar ook dat ik eind februari 2008, meer dan 3 jaar later, dit blog een nieuwe titel gaf: Quiévrain: wachten. De uitleg waarom staat in mijn posting van 28 februari 2008... Wanneer kunnen we gelost worden?

Tuesday, June 20, 2006

Examen - Internet tijdens je vakantie

Ben nog volop bezig met m’n Engelse les. Zo’n cursus Zakelijk Engels, da’s toch weer eens wat anders dan het Engels dat je tijdens je humaniora krijgt, of je huis-tuin-en-keuken Engels. Alleen is het spijtig dat een deel van die kennis op non-actief komt te staan als je het een tijd niet gebruikt hebt.

De examen gaan hier ook hun gangetje, als was het vorige week wel effe paniek na het eerste examen (Latijn); onze zoon had namelijk een black out gekregen, en dat net voor de modellen die hij echt helemaal vanbuiten kom aframmelen (Latijn is natuurlijk nog altijd heel veel van buiten leren). De leerkracht had het gezien dat hij begon te panikeren, en heeft een poging gedaan om hem te kalmeren, maar hij heeft bijna de helft niet meer in kunnen vullen…
Gelukkig is het bij die ene keer gebleven! Ook Frans, Wiskunde, Aardrijkskunde en Godsdienst zijn afgelegd.
Photobucket - Video and Image Hosting
Morgen nog Biologie (een lievelingsvak), donderdag nog Technologie en Geschiedenis (ook een lievelingsvak), en vrijdag tot slot nog Nederlands. En dan zijn we er weer vanaf! Joepie!

De werken aan het terras zijn hier ook stilgevallen; het was ofwel te warm (meestal dus), of een zeldzame keer konden ze ook niet verder omdat het regende. Maar ach, we jagen er ons niet in op, de tegels liggen er, het is enkel nog de afwerking die moet gebeuren (arduin + inwassen).

De afgelopen week heb ik tussendoor ook eens wat boeken over onze vakantiebestemming Malta doorgenomen, en ik vrees al bijna dat we ooit nog eens een keer terug zullen moeten, want dat we met onze dagen weer niet toe gaan komen!
En Manlief vroeg me gisteren of ik kon nagaan of onze hotelkamer internetaansluiting had… Heb maar niet gevraagd of hij dan zou overwegen om de laptop mee te nemen. Herinner mij nog levendig een vakantie van enkele jaren gelden in Frankrijk (onze eerste vakantie die we namen zonder onze zoon van toen een goed half jaar oud er bij); we hadden zo’n huisje op een domein gehuurd, om van daaruit uitstappen te maken. Elke dag waren we van ’s morgens tot ’s avonds op stap. En ’s avonds zag je de mensen dan gezellig buiten op hun terrasje zitten, nog nagenietend van de leuke dag, terwijl ze een glaasje van de smakelijke plaatselijke wijn dronken en ondertussen een boek lazen, kruiswoordraadsels oplosten, babbelden, een gezelschapsspel speelden. En wij zaten dus ook op ons terrasje: ik met een boek, Manlief met de laptop op z’n schoot, te werken!
Hoe leuk het dus ook zou zijn om dagelijks verslag uit te brengen van onze ontdekkingstochten op Malta, toch denk ik dat ik maar ga besluiten dat het hotel géén internetaansluiting heeft…

7 comments:

Casper said...

Lijkt me een heel goed plan, Elke. Die computers regeren ons leven toch al teveel. Is het na een week ontspanning ook weer heerlijk om achter je scherm te kruipen.

Andrea said...

Doen hoor! Ik begin nu alvast te waarschuwen dat de Blackberry thuis moet blijven. Daarop kan hij nl overal zijn email lezen. Zijn we nog niet echt helemaal weg, zijn werk gaat gewoon mee. Laat 'm mijn nummer maar doorgeven voor ABSOLUTE nood..!

ilse said...

Ik ken dezelfde vraag. Ze kunnen het toch echt niet laten eh. Soms is het echt overdreven. Je kan toegewijd zijn maar te is te.
Ik zit ook meestal gewoon met mijn boek naast Geert en zijn laptop, het went wel een beetje.

Annelica said...

Hm, geen internetaansluiting lijkt me ook een goed plan. Als er toch aansluiting is: saboteren die handel ;-)
Klinkt wel herkenbaar ... wij hebben hier een deal: geen laptop mee op vakantie.

Annemiek said...

Ik stem ook voor geen electronica!
Weet je wel, net als "vroeger", helemaal weg...

Martin said...

Jee, ik realiseer me nu ineens dat ik altijd eerst kijk of een hotel wel een internetaansluiting heeft, want anders boek ik wel een ander.

Hahaha... Ik zie je man (net als mij) ook met de laptop op schoot zitten. Het is een verslaving en of ik een week kan uithouden zonder mijn mailbox te ledigen... Ik denk het niet.

:(

kastelke said...

Ik heb het nagekeken: we hebben geen internetaansluiting op onze hotelkamer!
(moet eerlijk bekennen dat ik niet erg veel protest zou gemaakt hebben indien dat wel het geval zou geweest zijn en manlief de laptop mee zou nemen, want dat wou zeggen dat ik ook mijn favoriete blogjes zou kunnen blijven lezen, en nu moet ik jullie gaan missen ....)

Verdorie, die Blackberry zou hij dus wél mee kunnen nemen... Dat kan ik écht niet toestaan! LOL!

Ach, we zitten in zo'n kuurhotel, dus als we teveel stress krijgen van het niet kunnen volgen van al onze mails en blogs, dan gaan we ons eens lekker laten masseren!