About Me

My photo
Belgium
Begin 2005 vroegen wij ons af: Doen we het of doen we het niet? Dat werd dus ook de eerste titel van dit blog. En we besloten dat we het wilden doen: verhuizen naar Amerika. Via het bedrijf waar mijn man voor werkt. Maar veel gepalaver en enkele reorganisaties verder, zitten we nog steeds in Belgie. We geven de moed niet op, doen ondertussen ook mee aan de Green Card Lotery, en wachten... Vandaar ook dat ik eind februari 2008, meer dan 3 jaar later, dit blog een nieuwe titel gaf: Quiévrain: wachten. De uitleg waarom staat in mijn posting van 28 februari 2008... Wanneer kunnen we gelost worden?

Friday, June 30, 2006

A-attest - 24/7

Gisteren kwam vriend T. hier spelen, maar na een tijdje zijn ze naar het bos getrokken om hun kamp verder te gaan bouwen.
Om 21.00 uur mocht ik de klastitularis bellen om te informeren naar zijn ‘uitslag’ van zijn eerste jaar Latijn. Hij had een A-attest, wat wil zeggen dat hij gewoon mag overgaan naar een richting die hij zelf verkiest. Zijn leerkrachten én hijzelf zien voor hem een roeping in de richting Grieks-Latijn, en dat gaat hij dus ook kunnen volgen vanaf 1 september.
(oei oei oei, nu zal hij toch echt wel moeten gaan leren, vermoed ik)

Om 21.30 uur was hij nog niet thuis (we hadden eigenlijk afgesproken dat T. om 22.00 uur terug naar huis moest), dus ik spring op m’n fiets om zoonlief toch maar te gaan halen. Staan we daar nog wat te babbelen met T. en zijn vader, zegt zoonlief plots “Mam, kunnen we nog even langs de Cash rijden want ik heb zooooooooveel zin in Fanta!”
“Euh, het is bijna 22.00 uur, die mensen van de Cash hebben al 4 uur gedaan met werken.”
“Hm, Amerika is toch handiger met zijn 24/7. Als je dan zin hebt in Fanta, dan kan je gewoon om Fanta gaan.”
(ik zal vandaag maar een paar blikjes Fanta mee naar huis brengen, als hij dan zin heeft in Fanta, dan kan hij gewoon naar huis komen. Die nieuwe smaak -exotische mango uit Thailand- vind ik trouwens overheerlijk!)

En bedankt! Het is fijn te lezen dat jullie ons gezinnetje een fijne vakantie toe wensen.

8 comments:

Petra said...

Gefeliciteerd!!
Hartstikke knap van hem zeg.
Om trots op te zijn ;-)
Groetjes Petra

Marion said...

Je laatste zin eindigt niet, je schrijft: het is fijn te lezen dat jullie ons gezinnetje...

Wat had je willen lezen, verder helemaaaaal niet nieuwsgierig.

Onze dochter gaat nu het vierde jaar met Latijn en Grieks in en vindt het nog immer zeer interessant. Grieks als taal wel moeilijker dan Latijn omdat het echt anders is waar je met kennis van verschillende talen met Latijn nog wel een eindje komt.

kastelke said...

@Marion: bedankt voor de opmerking, ik heb het in orde gebracht. Gelukkig hoef jij dus geen 2 weken nieuwsgierig te blijven!

Vdbtjen said...

Kom hier even een goeiendag zeggen.

Groetjes Vdbtjen

Hilde said...

Ja, die 24/7 is inderdaad heel handig!

Waw, Grieks-Latijn, dat is niet de gemakkelijkste richting, zeg! En wat ik me afvraag : kun je die richting ook in de USA volgen? Heb hiervan nog nooit gehoord, maar ik zit dan ook nog met kleine kindjes...

Prettige vakantie!

Annemiek said...

Knap van je zoon hoor!
Ja, als je dan een Fanta wilt, en de winkels zijn gesloten :-(

ilse said...

Proficiat. Knap resultaat. Kan Latijn-Griekse alleen maar aanbevelen. Vond Grieks zo spannend omwille van de andere schrijfwijze. Heel leerrijk hoor.
Prettige vakantie

kastelke said...

@Hilde: het Amerikaanse systeem valt natuurlijk niet te vergelijken met het Belgische (of Nederlandse) schoolsysteem. Men kan er echter wel Latijn volgen, maar weinig scholen bieden het aan én je kan het in de meeste scholen pas volgen vanaf 9th grade (3de middelbaar), en blijkbaar ligt het niveau ook wel lager.
Er was in ieder geval een school die ons al voorgesteld had om onze zoon testen te laten afnemen, zodat hij eventueel omniddellijk in level III of zo zou kunnen starten. Maar ja, we zullen weer wel zien als het zo ver is, want tot op heden zijn we nog geen centimeter verder opgeschoven in de richting van een verhuis. :-(

@Ilse: onze zoon vindt dat inderdaad ook wel 'cool' (én zo kent hij weer al iets dat zijn ouders niet kennen), maar hij wil het vooral volgen vanwege zijn interesse in geschiedenis en de Griekse mythologie. Ik hoop maar dat hij niet te erg teleurgesteld gaat zijn, want tenslotte is het ook wel een TAAL die je gaat bestuderen, en niet alleen maar de verhaaltjes...