About Me

My photo
Belgium
Begin 2005 vroegen wij ons af: Doen we het of doen we het niet? Dat werd dus ook de eerste titel van dit blog. En we besloten dat we het wilden doen: verhuizen naar Amerika. Via het bedrijf waar mijn man voor werkt. Maar veel gepalaver en enkele reorganisaties verder, zitten we nog steeds in Belgie. We geven de moed niet op, doen ondertussen ook mee aan de Green Card Lotery, en wachten... Vandaar ook dat ik eind februari 2008, meer dan 3 jaar later, dit blog een nieuwe titel gaf: Quiévrain: wachten. De uitleg waarom staat in mijn posting van 28 februari 2008... Wanneer kunnen we gelost worden?

Thursday, June 29, 2006

Times are changing

Onze zoon geniet met volle teugen van deze extra vakantieweek! En ondanks het feit dat het weer heel aangenaam is, brengt hij een aanzienlijk deel van de dag achter zijn (nieuwe) PC door. Hij heeft namelijk de afgelopen maand geen games meer mogen spelen op de PC, omdat we merken dat die virtuele wereld een heel groot deel van zijn denken inneemt op dat moment. En in aanloop naar de examen is dat niet zo positief. Hij merkt dat zelf ook, vandaar dat hij er dan geen probleem over maakt dat hij een tijdje niet mag spelen. Maar nu is hij zijn schade in aan’t halen! De afspraak is wel dat hij maximaal 5 uur per dag achter een beeldscherm mag zitten (PC games, Playstation, TV). Dat maximum heeft hij nog maar 1 dag gehaald hoor.
En dan zie je dat de wereld inderdaad snel verandert; gisterenavond hadden mijn man en ik het er nog over: toen wij in onze laatste jaren van de lagere school zaten, hadden we pennevrienden. Uit België natuurlijk! We vonden ze o.a. via de bijlage in het Volk (ik geloof dat dat de Jommekeskrant noemde?). Je kon daar kleine oproepjes plaatsen à la:
Ik ben een 12-jarig meisje. Mijn hobby’s zijn muziek beluisteren, boeken lezen en zwemmen. Ik zou graag pennen met meisjes tussen 10 en 14 jaar.
Eigenlijk wilden we net zo graag (of misschien zelfs liever) pennen met jongens, maar dat durfde je niet eens zeggen thuis, laat staan dat je het in de krant liet drukken! LOL!
Eenmaal we naar het secundair gingen en vanaf het 2de middelbaar ook Engels kregen, gingen we op zoek naar Engelstalige correspondenten. Zo heb ik een hele tijd ‘gepend’ met een meisje dat in Kuweit woonde, en met een Egyptische jongen (tot dat die zijn foto meestuurde en ‘I love you’ in z’n brief schreef).
En nu? Ze zitten nog maar in de lagere school en via hun online games (Runescape en Star Wars Galaxies) zitten ze ijverig in het Engels te chatten met gasten van over de hele wereld!...
Times are changing… En ik vind dat niet eens zo slecht!

Photobucket - Video and Image Hosting

We kijken alle drie heeeeeeel erg uit naar onze vakantie, die nu wel heel erg dichtbij komt. Zo dichtbij dat ik nog wat shorts, T-shirts, topjes en zomerjurkjes uit de kast gehaald heb om deze nog eens via een wasbeurt op te frissen, en dadelijk ga ik aan de strijk.

Straks, als de lagere school uit is, komt vriend T. nog spelen (en mee eten, hij wil is gek op de spaghettisaus die ik maak).
Morgenvoormiddag nog rapport halen, na de middag gaat onze zoon met vriend W. en zijn ouders naar Bobbejaanland.
En zaterdag moeten we nog een beetje boodschappen doen (zien dat er iets te eten in huis is als we terug komen van vakantie), na de middag gaan we naar de Beach Volley en ’s avonds hebben we een BBQ.
En dan…. Koffers inladen, nog even op de zetel wat rusten, en om 1.00 uur instappen in die taxi!
Ik denk niet dat ik nog iets ga posten vooraleer we vertrekken, dus:
Geniet van jullie vakantie, en vergeet niet om half juli hier terug op bezoek te komen!!!!
Photobucket - Video and Image Hosting

6 comments:

Casper said...

Wens jullie een geweldige, beeldschermvrije week op Malta toe!

Marjon said...

Heel veel plezier tijdens jullie vakantie!

annelica said...

Have fun ginder met je gezinnetje!!

Annemiek said...

Een heeeele fijne vakantie!

Hilde said...

Waw, leuk, geniet ervan!!!

Tot binnenkort!

Petra said...

Hele fijne vakantie in Malta!!!