About Me

My photo
Belgium
Begin 2005 vroegen wij ons af: Doen we het of doen we het niet? Dat werd dus ook de eerste titel van dit blog. En we besloten dat we het wilden doen: verhuizen naar Amerika. Via het bedrijf waar mijn man voor werkt. Maar veel gepalaver en enkele reorganisaties verder, zitten we nog steeds in Belgie. We geven de moed niet op, doen ondertussen ook mee aan de Green Card Lotery, en wachten... Vandaar ook dat ik eind februari 2008, meer dan 3 jaar later, dit blog een nieuwe titel gaf: Quiévrain: wachten. De uitleg waarom staat in mijn posting van 28 februari 2008... Wanneer kunnen we gelost worden?

Thursday, February 28, 2008

Met de twee voetjes op de grond...

Dolgelukkig als een kind dat een lolly gekregen had! Zo voelde ik mij met de foto's die ik gemaakt had.
Fier dat ik ein-de-lijk eens de moed samen geraapt had om iets "technisch" onder de knie te krijgen.
Tevreden ook met het resultaat. De neus van Dusza was een heel origineel idee, vond ik van mezelf. En de kleuren van die Leylandii en de glansmispel kwamen mooi uit.
Klein beetje ontnuchtering toen ik het ging afprinten. Ondanks het feit dat ik geen goedkoop brolpapier had gekocht maar Echt Fotopapier (satijn), viel het printen toch tegen. Zal waarschijnlijk aan de inkt gelegen hebben: die was bijna leeg. En op zondagavond is dat niet zomaar effe snel op te lossen. Foei, zo uitstellen tot het laatste moment! Dat moet ik ook nog eens afleren...
De grootste ontnuchtering volgde echter maandagochtend in de les. Mijn foto's verdwenen in het niet naast de explosies van creativiteit van sommige medecursisten... Pffft... wat ben ik toch een prutserke.
Maar ach, nu ken ik tenminste toch ook de macro-functie van mijn toestel!
En we blijven verder doen!

5 comments:

Kasaka said...

Het is heel makkelijk om zo te denken, Elke, maar wij perfectionisten zijn altijd geneigd ons eigen werk minder te vinden. In vrijwel iedere foto, die ik maak, zie ik enorme fouten, maar zo leer je en een foto is een kunstwerk, heel persoonlijk wat iemand ervan vindt.
Gewoon met plezier fotograferen en met trots naar de resultaten kijken!

Sally said...

Ik ben het met Petra eens het lijkt altijd of nderen beter zijn. Maar het feit dat je er lol in hebt, met iets nieuws bezig bent en creatief nadenkt moet je al veel genoegen geven.

@ndrea said...

Ik vind ze prachtig!

www.vandijkjes.punt.nl said...

Ik heb ook zo'n prachtig digitaal toestelletje. Ik snap er geen snars van en de foto's die ik maar... Ik heb er echt geen gevoel voor. Als ik dit dan zie...

Fijn dat je er weer bent.

Groetejs Petra

TOG said...

Ik weet dat ik geen goede fotografe ben en voorlopig heb ik niet veel tijd/zin om er meer aan te doen. Ik vond van jou beter dan velen van mij en de neus vond ik inderdaad een heel leuk idee. Petra's foto's vind ik altijd prachtig, ondertussen blijft ze maar lessen nemen, duidelijk ook nog niet waar ze wil zijn. Laat je niet door anderen afleiden; het is veel te leuk om te doen en om foto's te hebben en met of zonder lessen of kritiek: als je geen foto's maakt kun je zeker niet beter worden:)