About Me

My photo
Belgium
Begin 2005 vroegen wij ons af: Doen we het of doen we het niet? Dat werd dus ook de eerste titel van dit blog. En we besloten dat we het wilden doen: verhuizen naar Amerika. Via het bedrijf waar mijn man voor werkt. Maar veel gepalaver en enkele reorganisaties verder, zitten we nog steeds in Belgie. We geven de moed niet op, doen ondertussen ook mee aan de Green Card Lotery, en wachten... Vandaar ook dat ik eind februari 2008, meer dan 3 jaar later, dit blog een nieuwe titel gaf: Quiévrain: wachten. De uitleg waarom staat in mijn posting van 28 februari 2008... Wanneer kunnen we gelost worden?

Thursday, June 14, 2007

De tuin

De laatste twee weken ben ik tussendoor nogal druk bezig geweest in de tuin. ‘k Had er zo eens echt zin in. We hebben altijd al wel een tuin gehad, maar mijn vader claimde die altijd, zowel qua aanplanting als qua onderhoud. Maar hier dus niet!
In het tuincentrum ben ik twee mooie terraspotten gaan uitzoeken voor aan de voordeur. En dan moet je natuurlijk ook nog een plant zoeken die je er mooi in vind staan. Dit is het resultaat:
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Aangezien onze tuin nogal ‘groen’ is, heb ik ook voor wat kleur gezorgd.
‘k Heb twee van deze ‘hangers’ gekocht, en zij hangen helemaal achter in de tuin, aan de tuindraad:
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

En verder heb ik ook twee oude terraspotten nog gevuld met nieuw materiaal.
Zo heb ik er twee staan:
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Hier zie je ze staan, op het terras achter ons huis. Deze foto is genomen vanuit de deur:
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Deze heb ik helemaal achterin de tuin geplaatst:
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
We hebben een groot stuk grasveld, en helemaal achteraan heb ik worteldoek gelegd met houtsnippers op (je kan beiden zien op bovenstaande foto, de houtsnippers moeten nog verder aangevuld worden). Op die manier wou ik een ‘natuurlijke overgang’ maken naar het ‘wilde’ stuk land achter ons. Bij gelegenheid moet ik daar ook eens een foto van maken, want ik zie dat die zo eentje nog niet heb.

Nu maar hopen dat alles in leven blijft, en lekker groeit!

9 comments:

Kasaka said...

Ziet er allemaal mooi uit. Ik heb totaal geen groene vingers, het moet van mij maar allemaal vanzelf groeien en bloeien. Dat doet het ook wel, alleen helaas vooral het sterke bindweed onkruid!

Petra said...

Leuk zeg en ook leuk weer een kiekje van Dusza ;-)

petra van dijk said...

Zier er heel netjes uit. Ik heb ook geen groene vingers, hoogstens van het onkruid plukken...Zo te zien heb jij dat helemaal onder controle.

gr petra

Sabine said...

Ik heb dezelfde potten aan mijn voordeur staan, met buxus in. En veel potten met bloemen op mijn terras. Die hangers van jou vind ik ook heel mooi!

Cisje said...

Ziet er leuk uit je tuintje. Tja dat moet mee en dan ook weer gebeuren. Een fijn weekend al vast toegwenst van Cisje uit Nederland.

Annemiek said...

Dat ziet er leuk uit. Zijn die rose hortensia's? Lekker om zo bezig te zijn in de tuin.

kastelke said...

Ik heb ook geen groene vingers hoor: allemaal dezelfde potgrond, wel verschillende meststoffen, en als het dor begint te worden dringend water. ;-)

@Sabina: mooie potten, niet?! :-)
En buxus vind ik er zeker mooi in staan, maar 't is dat er hier al zoveel buxus stond dat ik eens wat anders wou.

@Annemiek: inderdaad, hortensia's. Ik had er enkele weken geleden al van een vriendin gekregen, maar ik vrees dat zij de warmte niet overleefd hebben. Daarom ben ik nog maar een nieuwe plant gaan halen. Wie weet heb ik er volgend jaar dan twee in de bloei. Of helemaal geen, dat kan bij mij natuurlijk ook.
Die namen onthouden, da's ook een ander paar mouwen. Pffft...

anja said...

Het ziet er heel gezellig uit, mooi die potten bij de deur. Die bloeiende planten zien er altijd zo fleurig uit.

Anne said...

Ziet er zeker gezellig uit ! Ben helemaal gek van Hortensia's, had er in mijn stadstuintje in Utrecht destijds een hele grote plant van staan, elke keer een beetje snoeien en elk jaar kwam het weer op en dan nog mooiere bloemen, alleen het roze ging eraf, ze werden wit met een rose randje...
Binnekort kan ik hier ook weer beginnen, en heb er echt zin, voorla na het zien van jouw ideeen!!