About Me

My photo
Belgium
Begin 2005 vroegen wij ons af: Doen we het of doen we het niet? Dat werd dus ook de eerste titel van dit blog. En we besloten dat we het wilden doen: verhuizen naar Amerika. Via het bedrijf waar mijn man voor werkt. Maar veel gepalaver en enkele reorganisaties verder, zitten we nog steeds in Belgie. We geven de moed niet op, doen ondertussen ook mee aan de Green Card Lotery, en wachten... Vandaar ook dat ik eind februari 2008, meer dan 3 jaar later, dit blog een nieuwe titel gaf: Quiévrain: wachten. De uitleg waarom staat in mijn posting van 28 februari 2008... Wanneer kunnen we gelost worden?

Saturday, June 16, 2007

Belgische gezondheidszorg een model voor de VS?

In een recent artikel op de website van Radio Vlaanderen Internationaal leren we dat er momenteel twee Amerikaanse staten zijn die interesse hebben in de manier waarop de gezondheidszorg in België georganiseerd is:Betaalbare gezondheidszorg is in de Verenigde Staten uitgegroeid tot een van de belangrijke thema's voor de komende presidentsverkiezingen. Ook relschopper-regisseur Michael Moore heeft zich in dat debat gemengd met zijn film Sicko. Over de plas kijken ze steeds begeriger naar het Europese en zelfs Belgische model. Een staat als Massachusetts wil zelfs heel graag kennis uitwisselen met Brussel. Stefaan Thijs van het kabinet van minister van Volksgezondheid Demotte maakte eerder dit jaar al een studiereis naar de Verenigde Staten.
Vervolg: http://www.rvi.be/rvi_master/insite/rvi_insite_ziekteverzekering/index.shtml

4 comments:

Petra van dijk said...

Hier valt nog wel wat te verbeteren inderdaad. Ben nu 4 maanden op zoek geweest naar een betaalbare ziektekosten verzekering en denk er nu 1 gevonden te hebben. Nou betaalbaar, in verhouding dan..

gr Petra

Annemiek said...

Wat vindt je zelf van het Belgische systeem?

ilse said...

Hoe meer vergelijking je hebt, hoe meer je beseft in welk luxesysteem we in België zaten op gebied van gezondheidszorg.
Degelijke en goedkope gezondheidszorg kan je echt bijna nergens anders vinden. Of het voor de staat betaalbaar blijft is een andere vraag natuurlijk.
Hier is de zorg ook heel goed natuurlijk maar immens duur. Een grote hap uit het maandelijkse budget gaat daar naar toe.

agnes said...

Ik kwam hier toevallig terecht en heb gelijk gekeken mooie blog mvg Agnes