About Me

My photo
Belgium
Begin 2005 vroegen wij ons af: Doen we het of doen we het niet? Dat werd dus ook de eerste titel van dit blog. En we besloten dat we het wilden doen: verhuizen naar Amerika. Via het bedrijf waar mijn man voor werkt. Maar veel gepalaver en enkele reorganisaties verder, zitten we nog steeds in Belgie. We geven de moed niet op, doen ondertussen ook mee aan de Green Card Lotery, en wachten... Vandaar ook dat ik eind februari 2008, meer dan 3 jaar later, dit blog een nieuwe titel gaf: Quiévrain: wachten. De uitleg waarom staat in mijn posting van 28 februari 2008... Wanneer kunnen we gelost worden?

Sunday, November 19, 2006

kerstsfeer

Ik weet niet wat het dit jaar is, maar ik heb écht zin in Kerstmis. Niet zozeer in het kerstfeest an sich (we zitten dan in de Zwitserse bergen), maar wel in heel de sfeer die rond de kerstdagen hangt. Zeker nu het beduidend vroeger donker wordt, en het meer nogal mistroostig is. Ik wil dan massa's theelichtjes aansteken in huis, zodat er een heel gezellige en warme sfeer hangt. En ik wil het huis decoreren met leuke kerstspulletjes. Maar ach, het is nog veel te vroeg, het is niet eens december! Eerst moet de Sint nog komen!
Toch heb ik de afgelopen week al stiekem een versieringske aangebracht, heel erg discreet. Nou ja, discreet voor 'anderen', niet voor ons. :-) Ik had namelijk van die leuke stickerdecoraties gekocht, en heb er al eentje 'uitgeprobeerd' op het keukenraam:


Photobucket - Video and Image HostingDat ziet er best geslaagd uit! En ik vind het zo leuk: enkel ons gezinnetje kan er al van genieten, want wij hebben geen naaste buren, en geen achterburen (behalve massa's vogels), dus niemand die er zich aan kan ergeren dat wij nu al kerstdecoratie hebben. Hihihi.
Hier nog een foto van deze namiddag; onze zoon zit voor school te werken, en buiten zie je hoe grijs en nat het weer is:

Photobucket - Video and Image Hosting

Natuurlijk heb ik ook niet kunnen weerstaan aan een paar van die schattig lieve snoezige 'kerstmannekes', die ook in de winkel lagen. Ik had ze in het reclamablaadje gezien, maar ik was dan ook aangenaam verrast toen ik in de winkel zag dat ze maar liefst 5 verschillende figuren hadden (i.p.v. de 3 die in hun folder stonden). Ze waren alle 5 zo leuk, dat ik ze maar allemaal meegenomen heb. En ik heb ze hier en daar al in de living geplaats: eentje boven de barkast, eentje naast de plant, twee op de boekenkast, en eentje op het telefoonkastje. Maar voor alle gemak heb ik ze voor een fotootje even alle 5 broederlijk naast elkaar gezet:


Photobucket - Video and Image Hosting


Wees nu eerlijk, daar kan je toch niet aan weerstaan? :-))

Gelukkig was het weer gisteren wat beter dan vandaag. Ik heb twee groencontainers herfstbladeren bij elkaar geveegd! En je kan op de foto hier boven zien (die van het keukenraam) dat er nog heeeel veeeel blaadjes van de bomen moeten vallen!

's Avonds zijn we uit eten gegaan met vrienden, in een leuke bistro die we het afgelopen jaar ontdekt hebben. Onze zoon had een hele malse kippenbrochet met currysaus, papa een reeragout met herfstgarnituur, Carine iets met vis (zonnevis?), haar man had iets met hert, en ik had een vegetarische wokschotel. Allen waren we uiterst tevreden, ieder had zijn bordje goed leeg (en niet omdat het te weinig was!). Als dessert koos onze zoon een kinderijsje met grenadine (vanwege 'de lekkerste lolly's van de wereld', die ze er volgens onze zoon bij geven), papa en Luc hadden ijs met warme krieken, en Carine en ik hadden ijs met amaretto en marsepijn. Jamjamjam! Voor herhaling vatbaar!

7 comments:

ilse said...

Ik ben ook helemaal weg van de kerstsfeer. Bij mij kan het niet vroeg genoeg beginnen. Moet toegeven dat ik ook al niet kunnen weerstaan heb..

kristine@LA said...

Je doet me watertanden met die wildragouts hoor... Ik denk dat het moeilijk zal zijn om zoiets hier te vinden in de States... Ik heb hier nog in geen enkele winkel die ik ondertussen heb aangedaan "wild" zien liggen... En ijs met marsepein... klinkt ZAALLIIGG. Gelukkig komen mijn ouders binnen 3 weken en brengen ze veel lekkers van de Sint mee (chocoladeventjes én marsepein!)...

Annemiek said...

Die kerstmannetjes zijn leuk.
Ik zou zeggen begin gewoon met decoreren als jij dat leuk vindt en laat de buren maar denken :)

Andrea said...

Wild... ik ga ervan watertanden! Heb hier naar haas geïnformeerd, maar de slager kwam niet verder dan konijn. Snapte er niets van dat hare geen rabbit is: ze hebben toch allebei van die lange oren? Ach, ik ben in januari een weekje in Nederland, dan moet er toch nog wel eentje te vinden zijn?

Je raamdecoratie is leuk, erg Amerikaans ook. Hier hoeven we niet te wachten op de Sint (al komt hij wel, 3 dec. in LA): de dag na Thanksgiving rent iedereen naar de winkel om een boom te kopen. Het hele weekend wordt er vervolgens volop gedecoreerd en getimmerd (om de lampjes aan het huis te bevestigen). Ik heb er nu al zin in!

Becs said...

Ik vind de kerst tijd ook altijd heel erg leuk en gezellig! Vooral inderdaad met de eerder beschreven massa's theelichtjes!! Daar kan ik ook zo van genieten! Ik heb altijd het idee dat het een heel stuk warmer is in huis.

Hilde said...

Inderdaad wat vroeg, maar ach... zo sfeervol! Nog een weekje wachten en je kan je volledig laten gaan... Als de buren je dan met grote ogen aankijken, kan je zeggen dat het typisch Amerikaans is...

Hier beginnen ze er inderdaad mee van zodra Thanksgiving is afgelopen...

Groetes,

Sally said...

Tja sinterklaas kennen ze hier niet dus alles is al volop in de kerstsfeer. Overal komen steeds meer kerstlichtjes te hangen en ook in de tuinen zie je de kerstversieringen een voor een verschijnen. Wij vieren toch eerst nog eventjes sinterklaas voordat we ons in het kerstgewoel storten.