About Me

My photo
Belgium
Begin 2005 vroegen wij ons af: Doen we het of doen we het niet? Dat werd dus ook de eerste titel van dit blog. En we besloten dat we het wilden doen: verhuizen naar Amerika. Via het bedrijf waar mijn man voor werkt. Maar veel gepalaver en enkele reorganisaties verder, zitten we nog steeds in Belgie. We geven de moed niet op, doen ondertussen ook mee aan de Green Card Lotery, en wachten... Vandaar ook dat ik eind februari 2008, meer dan 3 jaar later, dit blog een nieuwe titel gaf: Quiévrain: wachten. De uitleg waarom staat in mijn posting van 28 februari 2008... Wanneer kunnen we gelost worden?

Friday, August 18, 2006

Gossip

Ben jij een ‘gossip’?
Als je nu denkt dat ik je vraag of je een roddeltante bent, dan ben je in ieder geval geen ‘gossip’. Want een ‘gossip’ zou weten dat hij geen roddeltante is, maar ook geen Yup.
En waarom ik hier ‘hij’ schrijf, dat zal je enkele lijntjes verder wel begrijpen ...
Maar wat is nou toch die ‘gossip’?! ‘Gossip’ staat voor ‘Gadget Obsessed, Status Symbol Infatuated Professionals’.
En zie je nou wel dat het mannen zijn! Ken jij vrouwen met een obsessie voor gadgets? Neen toch, dat is duidelijk een mannending; Boys with toys, en de ‘toys’ zijn dan wel geen speelgoedtreintjes meer, maar het worden twee GSM’s. Ah ja, twee, want ze willen duidelijk laten merken dat ze privé en werk gescheiden houden. Weer eens een bevestiging dat het mannen zijn, en geen vrouwen. Vrouwen zouden dat veel handiger op weten te lossen: die lopen rond met slechts 1 GSM, maar ze maken gebruik van ringtones, deuntjes en nummerherkenning, zodat ze weten wie belt van op welk toestel, en daardoor onmiddellijk het onderscheid kunnen maken tussen privé en zakelijk.
Wat heeft zo’n ‘gossip’ nog meer nodig?
- 2 GSM’s (die hadden we al vernoemd)
- een iPod Nano (oei, als je nou die Microsoft iPod-killer aanschaft, die later op het jaar op de markt zou komen, zou je dan ook nog een gossip zijn, of ga je dan toch zwaar de fout in?)
- een Blackberry
- een memorystick voor de PC
Voel je je gossip-gehalte al stijgen? Maar we zijn er nog niet hoor! Voortaan schakel je over op volgend menu:
- sushi en sashimi. Dat laatste moest ik dus effe gaan opzoeken, had ik nog nooit of te nimmer van gehoord. En is er iemand onder de lezers die mij uit kan leggen wat het verschil is met sushi? Begrijp ik dit stukje goed als ik besluit dat sushi eigenlijk sashimi is, maar dan met rijst er bij?
Je kan natuurlijk geen louter visdieet gaan volgen, dus ter afwisseling dien je ook nog een spontane liefde te ontwikkelen voor:
- organische salades. Oh jee oh jee, ‘organische salades’, wat moet ik mij daar nu weer bij voorstellen? Indien het wil zeggen dat er orgaanvlees onder je salade gemengd dient te worden, dan pas ik bij voorbaat! Of wil men zeggen dat het salade met koolstof is? Hé, er schiet me hier iets te binnen: misschien is ‘gossip’ toch nog iets voor vrouwen, want zijn diamanten ook geen bijzondere vorm van koolstof? Voor mij dan toch maar zo’n organische salade, please!
- wikkels met exotische vullingen mag je ook nog tot je favorieten rekenen
- en als dessert drink je cappuccino’s en lattes
Dat laatste, dààr kan ik mij ook nog mee verzoenen! Zeker als het gaat om de varianten van Starbucks. Een Nederlander -ondernemend als ze zijn- kwam ondertussen op de idee om een petitie te starten, om alzo Starbucks er van te overtuigen dat ze in Nederland een vestiging moeten openen. Er zijn op een maand tijd al 3108 handtekeningen verzameld. Ik denk dat ik ook maar eens ga tekenen, want eenmaal zo’n ding als een treintje begint te lopen in Nederland, zal men de Belgskes ook wel willen verblijden met hun zeer gewenste aanwezigheid!
Oh, het water komt me in de mond wanneer ik denk aan frappuccino, in al z'n varianten. En ik heb me laten vertellen dat ook hun Caramel Macchiatto een aanrader is, net zoals de Grande Hazelnut Soy Latte... Dus: teken allen de petitie: Starbucks naar Nederland (en vergeet vooral niet om als 'commentaar' op te geven dat je ze nadien ook wel in België wilt verwelkomen).

P.S.: ‘Gossip’ is een nieuwe modeterm die gelanceerd werd door Gossip Angels, een soort van Engels interimkantoor. Dat is waar, want het stond in de krant! (tja, 't is komkommertijd)

6 comments:

Annemiek said...

Die term had ik nog niet gehoord, maar dan weet ik wel iemand die op en top gossip is, namelijk mijn broer die pas hier was.
Organische salade zal wel hetzelfde zijn als "organic", dus groenten zonder pesticides of kunstmest. Hoef je niet bang te zijn dat er organen in zitten :)

Anonymous said...

http://www.sushifaq.com/terminology.htm

Sushi is de rijst, sashimi is de rauwe vis...

Mariska said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Mariska said...

Heb de Starbucks petitie getekend en Marc ook gelijk laten tekenen!
Kan niet wachten.....

Misschien zet ik hem ook nog wel op mijn blog, met dit soort zaken met je een zo'n groot mogelijk publiek zien te bereiken. Haha.

Heerlijk frappucino (zucht)

Kasaka said...

Ik moest er enorm om lachen, want ik herken Rick er vrijwel helemaal in! Ik zei hem net, dat hij een GOSSIP is en hij is het er nog mee eens ook!
Sushi is (meestal) rauwe vis, die met zeewier om een bolletje rijst is vastgemaakt. Bij Sashimi ligt de losse vis op de rijst. Wat dat betreft ben ik een GOSSIP, want dat zijn mijn favoriete gerechten!

Petra said...

Uhh... veel dingen ken ik. Maar, ik heb zo'n gevoel dat een Black Berry niet een over heerlijke braam is?

Heel grappig stukje...