About Me

My photo
Belgium
Begin 2005 vroegen wij ons af: Doen we het of doen we het niet? Dat werd dus ook de eerste titel van dit blog. En we besloten dat we het wilden doen: verhuizen naar Amerika. Via het bedrijf waar mijn man voor werkt. Maar veel gepalaver en enkele reorganisaties verder, zitten we nog steeds in Belgie. We geven de moed niet op, doen ondertussen ook mee aan de Green Card Lotery, en wachten... Vandaar ook dat ik eind februari 2008, meer dan 3 jaar later, dit blog een nieuwe titel gaf: Quiévrain: wachten. De uitleg waarom staat in mijn posting van 28 februari 2008... Wanneer kunnen we gelost worden?

Wednesday, September 13, 2006

Skiën!!!

Photobucket - Video and Image HostingBeetje gekke titel, niet? Zeker als je weet dat het hier momenteel zo'n 29°C buiten is.
Vrijdagavond kwam manlief thuis, nadat hij enkele dagen 'op kasteel' geweest was (ik moet er eerlijkheidshalve wel bij vertellen dat hij daar heel hard heeft gewerkt hoor). En hij opperde het voorstel om deze winter nog eens te gaan skiën. We waren het onmiddellijk met hem eens.
Dus hebben we gisteren onze vakantie geboekt: van 23 t.e.m. 30 december, in Leysin (Zwitserland).
Het lijkt me wel wat, Kerst vieren in de bergen, tussen de sneeuw...
'k Ben heel erg benieuwd, want onze zoon heeft nog nooit eerder geskied. We zullen voor hem dus lessen voorzien. En ik, na 3 of 4 keer les genomen te hebben ga ik het nu ook eens zonder lessen doen. Echt veel beter zal ik toch niet worden, daar ben ik een te voorzichtige skiër voor: rustig aan op het gemakje, altijd eerst even met de ogen verkennen waar en hoe ik naartoe wil skieën, en dan rustig aan naar beneden, in parallel. Echtgenoot daarentegen is een zeer ervaren skiër. Die zal wel ne keer meer naar boven en benden zoeven terwijl ik op mijn gezapige tempo ook nog van het landschap kan genieten.

7 comments:

Hilde said...

Mag ik mee??? O, wat mis ik het skien zo... We zijn lang niet meer geweest en wachten tot Madu 5 wordt, zodat hij er ook van kan genieten...

Die periode zitten we trouwens in Belgie. Met een beetje geluk, zitten we ginds ook in de sneeuw en kunnen we er sleeen... (eigenlijk zou ik het dikke pech vinden, hoor, want met een huurauto in de sneeuw rijden, daar is geen lol aan...)

Groetjes,

kristine@LA said...

Eindjaar vieren in de sneeuw is erg leuk... Wij hebben dat verleden jaar gedaan in Oostenrijk. Kinderen leren énorm snel skiën... Axelle komt de bergen "afgevlogen" al gierend van het lachen... Dus...no worries! Wat fijn dat je de vakantie geboekt hebt, da's dan alvast weer iets om naar uit te kijken.

Annemiek said...

Heerlijk skien! Ik zou ook nog wel eens naar "echte" bergen willen.

ilse said...

Wij plannen om rond dezelfde periode te gaan. Alleen vieren wij kerstmis nog in België en komen dan terug richting Zwitserland of Frankrijk voor een skiweekje.
Mijn skikunsten worden echter zeer erg beperkt door mijn angst.
Gelukkig hebben kids daar geen last van..

@nn said...

Ja tof, een leuke sfeer ook altijd met die dagen, heb jij tenminste een witte kerst.

Sally said...

Heerlijk, ben gewoon een beetje jaloers. Wij zijn afgelopen januari naar Frankrijk op wintersport geweest. Helaas zal het er voor ons dit komende jaar niet inzittten. Ook ik ben trouwens een voorzichtige skier. Ik ken die angst van Ilse wel. In tegenstelling tot manlief en de kinderen. Die zij nu in de ban van het snowboarden.

Veerle said...

Voor mij gaat skien een combinatie van stress en plezier... ik ben nl. ook een heel voorzichtige skier (wegens hoogtevrees), vooral de liften vind ik echt maar niets... maar als ik dan (levend :-)) de berg afgeraak dan ben ik toch blij. Veel skiplezier in ieder geval, geniet er maar van!