About Me

My photo
Belgium
Begin 2005 vroegen wij ons af: Doen we het of doen we het niet? Dat werd dus ook de eerste titel van dit blog. En we besloten dat we het wilden doen: verhuizen naar Amerika. Via het bedrijf waar mijn man voor werkt. Maar veel gepalaver en enkele reorganisaties verder, zitten we nog steeds in Belgie. We geven de moed niet op, doen ondertussen ook mee aan de Green Card Lotery, en wachten... Vandaar ook dat ik eind februari 2008, meer dan 3 jaar later, dit blog een nieuwe titel gaf: Quiévrain: wachten. De uitleg waarom staat in mijn posting van 28 februari 2008... Wanneer kunnen we gelost worden?

Tuesday, September 12, 2006

Nog een Belgisch bier: Westvleteren AbtHet Belgische trappistenbier Westvleteren Abt (12%) is vorige zomer door een bekende Amerikaanse bierwebsite uitgeroepen tot het beste bier ter wereld.
Ook dit jaar weer proberen bierfijnproevers van zowat overal enkele flessen van dat uitzonderlijke drankje te bemachtigen, want het is enkel voor particulieren te koop en dan nog in beperkte mate. Het trappistenbier wordt gebrouwen door een dertigtal monniken die sinds 1831 die in de abdij van Sint-Sixtus in Westvleteren wonen.

Vervolg: http://www.rvi.be/rvi_master/insite/rvi_insite_cistercienzers/index.shtml
Met o.a.
- de herkomst van de naam cisterciënzers
- paters die bij een kluizenaar gaan inwonen
- regelmaat in het leven in een abdij
- geen geheimen over het recepts
- het werkelijk ambachtelijke karakter
- beleef samen met de broeders hun leven in hun Gastenhuis

De abdij: http://www.sintsixtus.be/

No comments: