About Me

My photo
Belgium
Begin 2005 vroegen wij ons af: Doen we het of doen we het niet? Dat werd dus ook de eerste titel van dit blog. En we besloten dat we het wilden doen: verhuizen naar Amerika. Via het bedrijf waar mijn man voor werkt. Maar veel gepalaver en enkele reorganisaties verder, zitten we nog steeds in Belgie. We geven de moed niet op, doen ondertussen ook mee aan de Green Card Lotery, en wachten... Vandaar ook dat ik eind februari 2008, meer dan 3 jaar later, dit blog een nieuwe titel gaf: Quiévrain: wachten. De uitleg waarom staat in mijn posting van 28 februari 2008... Wanneer kunnen we gelost worden?

Monday, January 01, 2007

Batterijtjes opgeladen in Leysin

Wat heeft dat deugd gedaan! De batterijtjes zijn weer opgeladen, we kunnen er hopelijk weer even tegenaan!
De kwaliteit van de sneeuw liet te wensen over: slechts 1/3 van de pistes waren open. Ging je op de blauwe piste, dan moest je stunten om de stenen te ontwijken die op en nét onder de sneeuw lagen. En op de rode piste was het soms best eng omdat die heel ijzig was. We hebben dan ook nog nooit een vakantie gehad met zo weinig sneeuw en zoveel gekwetste mensen in het hotel.
Maar het was heel ontspannend, en we hebben het dus heel rustigjesaan gedaan. Heel ontspannend, en volop genietend van de stralende zon!
We zijn nog steeds aan’t bekomen van de inspanningen van onze zoon! Eerst kwam hij thuis met een heel mooi rapport, en nadien bleek hij ook nog super te genieten van het skiën, én het nog heel goed te doen ook!


Even een paar fotootjes:
Photobucket - Video and Image Hosting
’s Morgens vroeg, zoonlief op het terras van het hotel, klaar om naar de skiles te vertrekken. De zon komt net boven de bergtoppen van de Dents du Midi piepen.

Photobucket - Video and Image Hosting
Een zeldzaam rustig moment vanop een blauwe piste. Recht voor zie je een rode afdaling, en bovenop de piste staat Kuklos, een draaiend restaurant!
http://www.teleleysin.ch/Fr/ete/index.html

Photobucket - Video and Image Hosting
Manlief in actie. Je ziet heel duidelijk de slechte staat van de piste: zand, stenen en gras komen overal door de sneeuw door.


Photobucket - Video and Image Hosting
Wij waanden ons soms echt goden op de Olympos: dit was het zicht wat wij hadden van op de bergtop: wij in een stralende zon, dan onder ons een wolkendek (waaronder de vallei lag)…

8 comments:

Kasaka said...

Jammer, zeg, dat er zo weinig sneeuw was, maken ze die dan niet 's nachts? Hier wel, ook al vriest het niet.
Maar zo te lezen hebben jullie het toch heerlijk gehad en daar gaat het toch om.
Voor jullie alle drie wens ik een heel fijn 2007 en dat jullie wens om Amerika waarts te gaan bewaarheid mag worden!

Petra said...

Fijn dat jullie zo lekker genoten hebben en er weer even tegen aan kunnen. Ook van ons uit North Carolina alle goeds voor 2007 toegewenst!
Groetjes Petra

blips said...

Ziet er mooi uit, gelukkig hebben jullie nog sneeuw, hier is het pas vandaag weer begonnen te sneeuwen. Ik hoop dat jullie lekker uitgerust zijn en op naar weer een heel jaar webloggen en hopen op Amerika.
Happy New Year.

Annemiek said...

Fijn dat jullie het leuk gehad hebben, ondanks dat er niet zo veel sneeuw ligt. De bergen zien er geweldig uit, en een zonnetje zo boven de wolken ziet er ook niet gek uit.

Van ons ook een gelukkig nieuw jaar gewenst!

Becs said...

De allerbeste wensen voor 2007! Dat er maar veel dromen uit mogen komen!

Wat fijn dat jullie er toch van genoten hebben en dat jullie even lekker tot rust hebben kunnen komen!

Sally said...

Fijn dat julie weer heelhuids terug gekomen zijn. Inderdaad jammer van de slechte sneeuwcondities, maar toch fijn dat jullie wel op de latten hebben kunnen staan. Al het beste voor 2007 gewenst en dat al jullie dromen maar uit mogen komen dit jaar.

kastelke said...

In principe had men een sneeuwkanon gehad, maar het wateropvangreservoir was niet tijdig klaar geraakt, waardoor men zonder water zat...

En ondertussen hopen we inderdaad volop dat onze éne droom uit mag komen in 2007!

annelica said...

Happy newyear! Hopelijk komt jullie verhuisdroom naar de US uit voor 2007!
En prachtige foto's van Zwitserland, wat een mooie views. Ook wij komen net terug van onze skireis van Zwitserland en ook mijn batterijen zijn weer helemaal opgeladen!