Toen zoonlief deze ochtend beneden kwam, had ik het een beetje versierd in de keuken:
Mét taart natuurlijk:
Eerst wou ik er 12 gewone kaarsjes op zetten, maar toen kwam ik die '1' van zijn 1ste verjaardag nog tegen! Dus: ik heb die '1' geplaatst, en dan nog twee gewone kaarsjes (= eigenlijk het Romeinse cijfer II, 2 dus).
Vorig jaar hebben we de traditie ingezet dat we op zijn verjaardag, als ontbijt, taart eten! (naar analogie met wat hij toen gelezen had op de site van Guus Bosman)
Zoonlief met een big smile aan de taart én met de brief die in zijn verjaardagskaart van mama en papa zat. Toen ik wist dat ik zwanger was ben ik met een dagboek gestart. Ik had nu uittreksels overgenomen van die eerste dag dat we wisten dat er een (langverwacht) baby'tje ging komen, en stukjes uit de laatste twee dagen voor de bevalling, tot dat hij geboren werd, op 7 september 1994 om 13.55 uur.
Time goes fast when you're having fun...
Eigenlijk waren we na schooltijd van plan om naar de plaatselijke pizzeria te gaan voor zijn lievelingspizza: de Pizza Diavola (tomaat, mozzarella, salami pikanti). Spijtig genoeg kwamen we tot de ontdekking dat de pizzeria momenteel zijn jaarlijkse vakantie heeft. :-(
Maar ach: we'll keep it as a raincheque! :-))
Aangezien ik niks in huis gehaald had om te eten, zijn we de frituur ingestapt, voor ee Bicky Burger. Dat kan ook smaken, zo af en toe eens. (zeker voor zo'n gasten)
Het echte feest is zondag, als ‘de Dolle Bende’ komt (tante Magda, oom Luc, tante Ingrid en neef Felix). En naar traditie mag het feestvarken dan het menu samenstellen:
aperitiefhapjes: toastjes met palingmousse -ok, ik geef toe dat dit onder 'zachte dwang' van mama was-
kerstomaatjes gevuld met mozzarella en basilicum
hoofdgerecht: canard à l’orange met kroketjes
nagerecht: biscuit met crème au beurre (ten minste: dàt is de bedoeling, of het gaat lukken, dat weet ik niet. Heb in deze oven nog geen biscuit gemaakt. Zal dus best maar voor een Plan B zorgen).
Als traktatie op school wou onze zoon persé zelf appelcake bakken, en dat hebben we woensdag namiddag dan ook gedaan. Ik heb hem even bijgestaan met aanwijzingen (én het scheiden der eierdooiers + opkloppen eiwit), maar voor het overige was ik dus gewoon fotograaf.
Een fotoverslagje:
De ingrediënten én de kok staan klaar:
Mama controleert even of de boter mals genoeg is
We scheiden eierdooiers van eiwit, en wonder boven wonder kwam er een dubbele dooier tevoorschijn! Dat is toch wel heel erg bijzonder, net als je je verjaardagscake wilt bakken!
Het mixen van de eierdooiers en de suiker:
De bloem onder het deeg scheppen:
En dan voorzichtig het opgeklopte eiwit er nog bij:
Appeltjes in blokjes snijden:
Eerst een laagje deeg, en dan een laagje appels:
Rijkelijk bestrooien met kaneelpoeder (lekker!):
Nog een beetje deeg over de appeltjes:
En dan in de oven:
Dit was duidelijk voor herhaling vatbaar!!! Héél erg lekker!
P.S.: bedankt allemaal voor de leuke wensen, én de toffe e-cards!
10 comments:
Gefeliciteerd met je zoon! Zo te zien aan de foto's hebben jullie je wel vermaakt. Die appelcake ziet er echt verrukkelijk uit. Is er enige kans op dat je het recept blootgeeft?
Groetjes
Van harte proficiat voor je zoon.
Ik ben onder de indruk van zijn kooktalent. Wat een inzet. Hoop dat mijn jongens er later iets van zullen hebben..
Hij heeft zo te lezen een hele leuke verjaardag gehad!
Hij is echt een kok, leuk om hem zo bezig te zien, en de taart ziet er lekker uit!
Gefeliciteerd. Ik krijg echt honger van die foto's :-)
Ook van mij nog felicitaties met je zoon! Leuk dat hij van kokkerellen houdt. Dat is een heerlijke hobby!
Van harte gefeliciteerd met de verjaardag van je zoon! Die heeft duidelijk talent! Ziet er overheerlijk uit...
Groetjes,
PS : in Ralph en Madu's school (ik denk zelfs dat dit algemeen geldt in Amerika) mag je nooit zelfgemaakte hapjes, taartjes, koekjes etc... meenemen als traktatie. Men is nl. bang voor vergiftiging. Zo ook met Halloween verwittigt men de kids langs de media om nooit zelfgemaakte te aanvaarden...
Hmmm... wat een lekkere taart, kon hem bijna hier ruiken! Gefeliciteerd met je zoon!
Een late proficiat met de 12de verjaardag! In het recept ben ik ook geïnteresseerd, want ik denk dat de enige lekkere desserts hier in Amerika de zelfgemaakte zijn. Heb samen met onze Axelle al een tiramisu gemaakt en kaastaart... maar dat appelgebak van jullie ziet er verukkelijk uit! Dus... als dat één van je volgende posts zou kunnen zijn?! Njammie njammie...
Ook hier geldt in school: geen gebakjes!
Hilde,
Hier in Texas hangt het van de school af, maar bij ons mogen zelfgemaakte traktaties wel hoor. Maar...sinds drie jaar mag er niet meer getracteerd worden of gedeeld voordat iedereen lunch heeft gehad en geen dingen meer van "minimale voedingswaarde", geen snoep, geen cake; maar wel muffins bijv. En cake en cookies als verjaardag's traktatie mag ook nog (dankzij de speciale cupcake wet! die na de eerste wet gemaakt is), maar wel aan het eind van de dag.
Gefeliciteerd!
Ik hoop dat de appeltaart bij het ontbijt goed smaakte :)
Post a Comment